środa, 19 lutego 2014

Hochland Tercett



HOCHLAND TERCETT



                Dziś sprawdzamy serki topione w kółeczku od Hochland w trzech smakach: salami (dwa trójkąciki), emmentaler (cztery trójkąciki) oraz szczypiorkowo-cebulowym (dwa trójkąciki).

Smaki jakich wiele, więc niczego odkrywczego nie doświadczamy. Serki są smaczne, bardzo aromatyczne oraz, ku naszemu zadowoleniu, intensywne w swoim smaku. Jedząc, więc kanapkę, z pewnością,  nie pomylimy salami z ementalerem, co czasami, przy mało wyraźnych w smaku serkach topionych może się zdarzyć. Jako zaletę zaliczamy również zwartą, a zarazem kremową konsystencję. Często zdarza się, że serki topione są wodnite i zbyt luźne.

Oczywiście w składzie znajdujemy składniki tajemniczo ukryte pod symbolami E399, E450, E452. Są to kontrowersyjne stabilizatory i zagęszczacze, uważane za nieszkodliwe, jednak coraz częściej podnosi się, że w nadmiernych ilościach mogą zakłócać trawienie.  No i ten aromat sera w serze… hmm zastanawiające. Pewnie to tłumaczy intensywność smaku, która tak nas ucieszyła.

Na plus zasługuje brak konserwantów oraz polska produkcja.

Dziwi nas trochę fakt, że producent nie podał tabeli wartości odżywczych.

Składniki:  













Cena: 4,39 zł/200 g

Co daje: 21,95 zł/kg

Ostatecznie!

6/10


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz