Turek Puszysty. Serek twarogowy z
rzodkiewką
Z dzisiejszym produktem mamy nie lada problem. Po serku o smaku
rzodkiewkowym spodziewaliśmy się wyraźnej ostrości jaka nieodłącznie towarzyszy
świeżej rzodkiewce. Niestety nici z naszych wyobrażeń, serek w smaku jest
bardzo łagodny. Niby jest smaczny, o poprawnej konsystencji, ale jakoś w ogóle
nas nie zachwyca. Ani trochę. Taki powiedzmy przeciętniak.

Skład również pozostawia wiele do życzenia: syrop glukozowo-fruktozowy,
skrobia modyfikowana, zagęszczacze. Ostatnia na liście jest bardzo popularna
ostatnio
koszenila, czyli czerwony barwnik otrzymywany z wysuszonych, a
następnie zmielonych owadów, uroczo nazwanych, czerwcem kaktusowy. Nie da się
ukryć, że jest to barwnik naturalny, ale czy apetyczny? Jakoś wątpimy. Dodatkowo
przypisuje mu się silne działanie alergenne.
A przecież wystarczy do twarogu dodać warzywa oraz przyprawy i serek całkowicie naturalny jest gotowy
:) Przykład znajdziecie tutaj.
Składniki:
·
Ser twarogowy
·
Rzodkiewka 6%
·
Sól
·
Syrop glukozowo-fruktozowy
·
Skrobia modyfikowana
·
Aromaty
·
Substancje zagęszczające (pektyna, guma guar)
·
Sos przyprawowy
·
Koszenila
Cena: 3,39 zł / 140 g
Co daje: 24,21 zł / kg
Wartość odżywcza |
W 100 g |
Białko |
6,8 g |
Węglowodany |
3,5 g |
Tłuszcz |
22,5 g |
Wartość energetyczna |
244 kcal |
Ostatecznie!
5/10
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz