Pasztet zrobiony z dobrych składników, bez oszustw, bez konserwantów, o domowym smaku - niespełnione marzenie czy wcale nie taka odległa rzeczywistość?
Firma o enigmatycznej nazwie "Joker-Herby" której siedziba mieści się w miejscowości, o dziwo, "Herby" wypuściła jakiś czas temu na rynek produkt iście HERBOWSKI (tam to dopiero mają lokalnych patriotów!).
Pasztet Herbowski - bo o nim mowa - rzeczywiście składa się tylko z dobrych składników:
U tego kogucika nie ma kopytek! |
- mięso drobiowe (z kur 18%, z indyka 12%)
- woda (rosół)
- podgardle wieprzowe
- wątroba wieprzowa
- bułka tarta
- cebula
- przyprawy
- śladowe ilości selera
Okazuje się, że Herbowski pasztet z drobiu zawiera w sobie całkiem dużo wieprzowiny ;)
Na opakowaniu widnieje też ostrzeżenie, że w produkcie są zboża zawierające gluten.
Kompozycja smakowa wypada dobrze, czuć rosołek, kurczaka, aromat przypraw, pasztet jest dość "gęsty", w żadnym wypadku nie jest galaretowaty, wręcz puszysty. Dobrze smaruje się nim pieczywo. Zdecydowanie na plus wypada również brak konserwantów, ulepszaczy smaku i... niska cena :) - biorąc pod uwagę jakość. Kogucik na opakowaniu zarzeka się, że pasztet jest wykonany według tradycyjnej receptury i wszystko wskazuje na to, że nie ma podstaw by mu nie wierzyć!
Cena: 2.15zł/110g
19,55zł/1kg
Wartość odżywcza
|
W 100g
|
Białko
|
10,7g
|
Węglowodany
|
5 g
|
Tłuszcz
|
20 g
|
Wartość energetyczna
|
243 kcal |
pyszny, ale nigdzie w sklepach go nie ma
OdpowiedzUsuńMy kupiliśmy w Kauflandzie, polecamy tak zajrzeć :)
UsuńHerby to bardzo sympatyczne miasteczko, jak widać i jedzenie mają "przyjemne" :)
OdpowiedzUsuńCałkiem możliwe, że ich produkty są ze swojskich, naturalnych wyrobów - nie jest to stricte wieś, ale bardzo wiele osób ma tam własne szklarnie, hodowle, i tak dalej. :)
A gdzie wiadomośc ile tej wieprzowiny jesT?? BO jakoś nie widać. A procent mięsa to max 30% reszta do szajsowe domieszki szanowny autorze...
OdpowiedzUsuńNie możemy się zgodzić, podgardle to mięso, tłuste, ale właśnie takie się dodaje do pasztetu (żeby nie był za suchy), no i wątróbka.
UsuńPasztet Herbowski to za dziecka pamiętam nieporównywalny smak.
OdpowiedzUsuń