SER ŻÓŁTY ŁOWICZ
Znalezienie smacznego żółtego sera, który w dodatku nie
zawierałby konserwantów, emulgatorów i tym podobnych „ulepszaczy” to wcale nie
takie łatwe zadanie! Przecież ser to nic innego jak naturalnie przetworzone
mleko, a odpowiednio długo dojrzewający ser nie potrzebuje żadnych dodatków.
Z uwagi na to, że wielu producentów przy produkcji idzie drogą na
skróty, to sery, które kupujemy często smakują woskiem, mydłem czy w inny
bliżej nieokreślony, nieserowy sposób!
A przecież ser to nieodłączny element codziennej diety osoby w każdym wieku.
Stanowi drogocenne źródło białka, wapnia, witamin A, D oraz B dzięki czemu
pozytywnie wpływa na układ nerwowy, kostny oraz pracę mięśni. Pod tym względem, co warto podkreślić, ser żółty jest bardziej wartościowy od twarogu.
Jako, że udało nam się znaleźć ser żółty z prawdziwego
zdarzenia, musieliśmy się z Wami natychmiast nim podzielić! Przedstawiamy więc pyszny,
żółciutki i całkowicie naturalny ser wyprodukowany pod marką Łowicz. Produkt jest dosyć intensywny w swym serowym smaku,
pokrojony na cienkie plasterki. Na serze nie ma żadnych przebarwień, nie jest
wilgotny, nie ciągnie się ani nie kruszy. Plasterki dobrze odklejają się od
siebie. Tego typu produkt idealnie nadaje się na kanapki, zapiekanki, pizzę czy
do dekoracji zimnej płyty.
Pamiętajmy jednak, że sery pełnotłuste, jak ten, podwyższają
poziom cholesterolu we krwi i nie powinny być spożywane przez osoby chorujące
na miażdżyce oraz będące na diecie.
Składniki:
·
Mleko
·
Beta – karoten
Cena:
18,90 zł/kg
Wartość
odżywcza
|
W 100 g
|
Białko
|
30,2 g
|
Węglowodany
|
0,1 g
|
Tłuszcz
|
27,5 g
|
Wartość
energetyczna
|
396 kcal
|
Ostatecznie!
9/10
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz