środa, 13 marca 2013

Ser żółty Łowicz



SER ŻÓŁTY ŁOWICZ

Znalezienie smacznego żółtego sera, który w dodatku nie zawierałby konserwantów, emulgatorów i tym podobnych „ulepszaczy” to wcale nie takie łatwe zadanie! Przecież ser to nic innego jak naturalnie przetworzone mleko, a odpowiednio długo dojrzewający ser nie potrzebuje żadnych dodatków. 

Z uwagi na to, że wielu producentów przy produkcji idzie drogą na skróty, to sery, które kupujemy często smakują woskiem, mydłem czy w inny bliżej nieokreślony, nieserowy sposób!


A przecież ser to nieodłączny element codziennej diety osoby w każdym wieku. Stanowi drogocenne źródło białka, wapnia, witamin A, D oraz B dzięki czemu pozytywnie wpływa na układ nerwowy, kostny oraz pracę mięśni. Pod tym względem, co warto podkreślić, ser żółty jest bardziej wartościowy od twarogu.

Jako, że udało nam się znaleźć ser żółty z prawdziwego zdarzenia, musieliśmy się z Wami natychmiast nim podzielić! Przedstawiamy więc pyszny, żółciutki i całkowicie naturalny ser wyprodukowany pod marką Łowicz. Produkt jest dosyć intensywny w swym serowym smaku, pokrojony na cienkie plasterki. Na serze nie ma żadnych przebarwień, nie jest wilgotny, nie ciągnie się ani nie kruszy. Plasterki dobrze odklejają się od siebie. Tego typu produkt idealnie nadaje się na kanapki, zapiekanki, pizzę czy do dekoracji zimnej płyty. 

 
Pamiętajmy jednak, że sery pełnotłuste, jak ten, podwyższają poziom cholesterolu we krwi i nie powinny być spożywane przez osoby chorujące na miażdżyce oraz będące na diecie.  

Składniki:
·         Mleko
·         Beta – karoten

Cena:

18,90 zł/kg

Wartość odżywcza
W 100 g
Białko
30,2 g
Węglowodany
0,1 g
Tłuszcz
27,5 g
Wartość energetyczna
396 kcal

Ostatecznie!
9/10

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz